Besparen op zolder

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een kunststof dakraam. Zo een raam is vooral handig als je van je zolderkamer een badkamer wilt maken bijvoorbeeld. Kunststof is namelijk bestand tegen rot en is onderhoudsvrij. Bovendien is er al een ventilatieopening in het kozijn van dit dakraam verwerkt. Ideaal dus voor een badkamer op zolder.

Het is belangrijk om ook de zolder onder handen te nemen om er voor te zorgen dat je geen hoge energierekening krijgt. Dit kan met goede isolatie of bijv. zonnewering zoals rolluiken.

Beter leefklimaat

Het grote probleem van zolderkamers is de ventilatie en de temperatuurverschillen. Door een dakraam te plaatsen kan de kamer erg warm worden in de zomer, omdat de zon hierop staat. De meeste tuimelramen bevatten een ventilatiestand, waarmee je zonder het raam te openen toch frisse lucht naar binnen brengt en condensatie vermindert. Daarnaast voeg je zo meer licht toe en zorg je ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt.

Meer luxe

Met een tuimelraam voeg je waarde toe aan je huis en er zijn verschillende extra opties waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een volautomatische bediening, rolhorren of -luiken, zonwering en geluiddempend glas. Een tuimelraam is financieel aantrekkelijk, maar met deze extra opties hoeft hij er niet goedkoop uit te zien. Vele redenen dus, waarom een tuimelraam het beste soort dakraam kan zijn voor jou. Je kunt dus ook kiezen voor goede rolluiken of andere soort zonwering zoals rolgordijnen.