Besparen met nieuwe ramen

In iedere woning in Vlaanderen vind je volop ramen. Het is daarom ook niet vreemd dat er jaarlijks ramen verkocht worden. Het is goed om te kiezen voor de juiste ramen voor jouw woning. Je kunt het beste kiezen voor het beste raam. Een van de mogelijkheden zijn de nieuwste isolerende ramen, dat zijn bijvoorbeeld HR+++ beglazing.

Zo zijn er al een tijd ramen met dubbel glas. Tegenwoordig zijn er echter ook ramen met driedubbel glas. De isolerende ramen zijn steeds beter geworden en zorgen ervoor dat de warmte in het huis blijft. Hierdoor zal de energierekening ook een stuk lager worden.

stoel voor ramen

Met nieuwe ramen incl. HR++ beglazing kun je het wooncomfort drastisch verhogen!

Wie plaatst jouw ramen?

Je kunt jouw ramen zelf plaatsen als je handig bent. Het is echter een klus welke wel goed moet gebeuren. Het is daarom slim om er ook over na te denken om een professionele glazenmaker jouw ramen te laten plaatsen. Het is vaak geen grote investering en de gedachte dat het goed is gebeurd is natuurlijk wel fijn. Hoe vaak zul je trouwens de ramen gaan plaatsen in jouw hele leven? Als je de kosten van het plaatsen van de ramen terugbrengt naar een kostenpost per jaar dan zijn de kosten zo goed als te verwaarlozen. Zeker als je ook de besparingen meeneemt bij het uitrekenen van de kosten en opbrengsten van je nieuwe ramen.

Kosten nieuwe ramen

Als je nieuwe ramen gaat kopen dan is het natuurlijk goed om te weten wat de nieuwe ramen kosten. Ramen zorgen voor meer licht in jouw huis. Als je de ramen kunt openzetten zorgen ze ook nog eens voor meer lucht in je huis. En tegenwoordig zijn dat natuurlijk de twee belangrijkste factoren om ervoor te zorgen dat je volop kunt genieten van jouw huis. Ook zal de waarde van jouw woning hoger zijn wanneer het er mooi licht is.

appartement ramen

Welke soorten ramen zijn er?

Door te kiezen voor ramen met een hoogwaardige kwaliteit weet je zeker dat je er lang van zult genieten. Ook weet je zeker dat je niet na een paar jaar jouw ramen al weer moet gaan vervangen. En dat brengt natuurlijk te veel kosten met zich mee. Ook op Raam-Info.be kun je daar meer over lezen, klik nu verder en ga naar soorten ramen informatie.

Als nadeel van dakramen ten opzichte van dakkapellen wordt vaak genoemd dat je hiermee geen extra kubieke meters creëert. En dit is natuurlijk zo, een houten raam volgt de helling van het dak en steekt niet uit. Toch kun je door het juiste soort dakraam te kiezen ook de illusie wekken dat je meer ruimte hebt in de kamer eronder. Ten eerste door de toevoeging van licht, ten tweede door het uitzicht naar buiten en ten derde door een dakraam te kiezen met een scharnier boven het midden. Een toptuimelraam is één van dit soort ramen.

Likje verf

Een verbouwing bestaat uit vele onderdelen. Slopen, strippen, metselen, stukadoren, verven enzovoort. Er bestaat geen grote subsidiepot voor verbouwingen in het algemeen. Wel kun je per onderdeel van de verbouwing bepaalde subsidies krijgen. Allereerst moet je nagaan op welke delen van de verbouwing de BTW verlaging van toepassing is. Dat is de eerste winst die je kunt binnenhalen. Door de BTW verlaging zijn er een aantal werkzaamheden waarbij je 9% BTW op de arbeidskosten betaalt in plaats van 21%. In bepaalde gevallen geldt het voordelige BTW tarief ook voor materialen.

voorbeeld raam deur

Wat doet een kozijnbedrijf?

Er zijn tal van bedrijven die specialiseren in het isoleren van bepaalde onderdelen aan je huis, of je gehele huis. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich puur richten op isoleren. Maar er zijn ook bedrijven die extra diensten aanbieden om je zo een nog completer pakket aan te bieden.

Sommige isolatiebedrijven bieden ook schildersdiensten aan, waardoor je direct geld kunt besparen door je huis te laten schilderen. De schilder hoeft dan niet apart nog een keer langs te komen. Dit is dus een ideale combinatie en scheelt je in de kosten en in tijd. Je hoeft je huis niet twee keer te ontruimen, maar alles gebeurt in één keer zodat je zo snel mogelijk van je vernieuwde woning kunt genieten.

Moet ik mijn ramen isoleren?

Goede isolerende ramen zoals dubbel glas hebben ook een grote invloed op de warmte die je in huis houdt. Gelukkig zijn er ook bedrijven die hierin specialiseren. Vaak hebben ook deze bedrijven schilders in dienst waardoor je ook dit in één keer kan laten doen. Nieuwe isolerende ramen en netjes geschilderde ramen zonder onnodige rompslomp.

kantoor raam

Is isoleren duur?

Isoleren van je woning kost wat, maar bedenk wel dat je deze kosten al snel terug zult winnen door middel van energiebesparing. Afhankelijk van je huidige energierekening kan je enkele tientallen euro’s tot zelfs €100 euro per maand besparen op je energierekening. Kies niet per se voor de goedkoopste optie bij het laten isoleren, want een slechte toegepaste isolatie kost alleen maar meer op de lange duur. Op dit moment is het mogelijk om gebruik te maken van een laag BTW-tarief als je van plan bent om een schilder in te huren. Vlaanderen.be heeft meer informatie over de kosten en eventuele premies, ga naar www.vlaanderen.be.