Besparen met zonnepanelen

De reden waarom zonnepanelen meer een meer het straat beeld gaan bepalen en de reden waarom je ze ook aan zou moeten schaffen, hangen met elkaar samen. Ze vormen namelijk de voordelen van zonnepanelen. Eén van deze voordelen, die heel erg betrekking heeft op individueel profijt, is dat de panelen ervoor zorgen dat je een eigen energiebron hebt, waardoor je de vaste energiekosten flink kunt drukken en je een hoop geld kunt besparen. Uiteraard moet hier met de aanschaf van de zonne-energiesysteem eerst wel een investering voor gedaan worden.

Met zonnepanelen kun je zonnelicht omzetten in stroom en deze overal in huis gebruiken. Gratis!

Voordelen van zonne energie

Maar deze investering levert nog meer op. Zo ben je ook erg goed bezig voor het milieu, als je zonnepanelen aanschaft. De CO2-uitstoot wordt immers beperkt en bovendien gebruik je een onuitputtelijke energiebron; zonne energie. Tot slot word je ook (deels) onafhankelijk van de energieleveranciers. Op die manier hoef je niet meer hun prijzen, die nogal grillig kunnen zijn en hoog op kunnen lopen, te volgen. Je voorziet namelijk in je eigen behoefte. Lees verder op 1) zonne energie en 2) zonneboiler voor meer informatie over het gebruik van zonne energie om zelfvoorzienend te worden.

Wat zonnepanelen gemiddeld ongeveer kosten

Er zitten dus behoorlijk wat voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen, maar toch kan er altijd iets zijn wat je weerhoudt van het kopen ervan. De prijs, bijvoorbeeld. Hoewel de aanschafkosten vaak inderdaad niet gering zijn, moet je echter wel beseffen dat het gaat om een verstandige investering. Neem bijvoorbeeld een aantal zonnepanelen waarmee je kan voorzien voor twee personen. Je hebt dan 16 panelen, wat zo’n 7300 tot 8000 euro zal kosten. Deze panelen leveren tezamen ongeveer 750 euro per jaar op, wat betekent dat na zo’n tien jaar je investering eruit is. De zonnepanelen blijven doorgaans echter wel 15 á 20 jaar werken, waardoor je tot wel het dubbele eruit kan halen van wat je erin hebt gestoken.

Wat kosten deze zonnepanelen?

Door meerdere offertes op te vragen van verschillende zonnepanelen is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de kosten. Kijk hoe ook jij een goede set zonnepanelen kunt kopen welke voor een mooi rendement op je dak zorgen.

Komt er in 2019 een zonne energie premie? Wie wilt er tegenwoordig nu geen zonnepanelen op het dak hebben? Het is eigenlijk iets wat we steeds vaker zien in de straten van Vlaanderen: zonnepanelen op het dak. Het is een aantrekkelijke keuze voor veel mensen om zonnepanelen te plaatsen. Het zorgt voor een lagere energierekening en ook nog eens voor een groene bijdrage aan het milieu. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er zijn om ook zonnepanelen op het dak te krijgen.