De campagne energiejacht met gemeentebesturen en verenigingen is voorbij. Maar het bijhouden van je energieverbruik en toepassen van tips is een kleine moeite, dus blijven doen! Op deze site vind je alle tips terug. 

Wil je meer weten van andere projecten en acties van Bond Beter Leefmilieu? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrieven. 

Lichterveldse Energiejagers

Gaat deze winter het licht in ons land uit? Wat het antwoord ook is, het is tijd voor actie. Lichtervelde wil alvast de strijd aangaan tegen het mogelijke stroomtekort. Als we met zijn allen ons verbruik kunnen doen dalen, hoeft het zelfs niet tot een blackout te komen.

De Energiejacht, een campagne van Bond Beter Leefmilieu, kan je daarbij helpen. Die campagne maakt je bewust van je energieverbruik, toont je aan dat je zelf controle hebt over je energiefactuur en stimuleert je om energie te besparen in je woning. En het kost je geen cent, want de focus ligt in de eerste plaats op tips toepassen en je energieverbruik meten.

Lichtervelde ondersteunt de campagne, dus je kunt gratis meedoen.

Via een handige online rekentool kun je je meterstanden van gas, elektriciteit, water, stookolie, pellets, ... op de voet volgen. Je kunt je eigen verbruik vergelijken met dat van vorig jaar of met dat van andere deelnemers. Zo zie je met je eigen ogen hoe jij scoort. Want meten is weten. Daarenboven krijg je tussen december en maart wekelijks tips via een nieuwsbrief en wordt u begeleid door onze ervaren energiemeesters. 

Energiemeester: 
Roger Verhaeghe
Energiegroep uit: 
Lichtervelde
Groep: Lichterveldse Energiejagers
Aantal actieve jagers (gezinnen): 16
Evolutie verbruik: -5,51%
Inschatting € per energiejager: -50 euro
Evolutie verbruik per energiejager: -653 kWh
Evolutie verbruik elektriciteit: -2,34%
Evolutie verbruik gas: -5,95%
Gemeenten met minstens 3 actieve energiejagers in deze groep: Lichtervelde
Een van deze fiere jagers? Deel dan dit groepsresultaat